Jutros na treningu crveno bijelih čak dvadeset i pet igrača, a spisak nije još konačan

Novosti

Iako u deficitu s vremenom i kašnjenjem sa pripremama, crveno bijeli su odradili u protekloj sedmici svakodnevne treninge pod palicom šefa stručnog štaba Muhameda Berberovića, te njegovih pomoćnika Šušnjara i Resića. Kako je i najavio Berberović u potpunosti je ispunjena prva sedmica priprema sa laganim tempom treninga iz razloga velike pauze, a već od naredne sedmice se starta sa mnogo jačim tempom. Na jutarnjem treningu danas bilo je prisutno čak dvadeset i pet igrača, a danas u podnevnim satima su stigla i najavljena pojačanja: Zejd Muratspahić (golman), Armin Bešagić i Dženan Haračić, tako da nas u ponedjeljak očekuje velika gužva na terenu pod borićima.

Pored dolaska gore navedenih igrača  na trening u ponedjeljak su i povratnici Benjamin Dizdarić i Anis Devedžić. Napominjemo da spisak još nije konačan, što se tiče igračkog kadra, a tko će zadovoljiti ukuse šefa stručnog štaba Muhameda Berberovića, kako će posložiti ekipu i tko će izboriti mjesto opstanka u prvom timu, ostaje nam da vidimo tokom pripremnog perioda.

Svakako da vlada veliko zadovoljstvo i raspoloženje, kako među igračima, tako i na tribinama i atmosfera je fantastična, ali isto tako pred šefom stručnog štaba su slatke muke, a evo šta je kazao oko nastavka priprema:

“Moram da priznam da smo u vremenskom deficitu, odnosno vremenskom zaostatku ali pokušavamo na najbolji mogući način da popunimo tu prazninu. Proteklu sedmicu smo radili nešto laganijim tempom upravo zbog velike pauze od čak 109 dana ali moramo biti zadovoljni sa urađenim. Najveća sadisfakcija za mene je upravo veliki roster igrača sa kojim raspolažem, a na jutarnjem treningu sam imao čak dvadeset i pet igrača, naravno koji konkurišu za prvi tim u novoj sezoni, koja je pred nama. Zajedno sa svojim pomoćnicima Resićem i Šušnjarom, te Upravom kluba nadamo se najboljem i očekujemo odlične rezultate u novoj sezoni. U planu imamo odigravanje prijateljskih utakmica u terminima 12.07., 18.07., 25.07. i 01.08.2020.godine, a već od ponedjeljka startamo sa drugim dijelom priprema uz mnogo jači tempo  i radit ćemo na fizičkoj pripremi ekipe, a u planu su i treninzi dva puta dnevno. U ponedjeljak je trening na rasporedu u 17:30h, a utorak je pored jutarnjeg treninga u 09h na rasporedu i trening u 17:30h, kao i u srijedu. Od ponedjeljka s nama su i Dizdarić i Devedžić, a tu će biti i novi igrači Bešagić i Haračić, te golman Muratspahić”.