Solidna partija crveno bijelih u Prijedoru i pored poraza

Izvještaji Novosti

Crveno bijeli su danas u Prijedoru odigrali trening utakmicu sa domaćinom FK Rudar, a krajnji rezultat je glasio 2:0 u korist Rudara. Šef stručnog štaba NK Jedinstvo je dao priliku svim igračima, a ovaj put su izostali Dizdarić, te povrijeđeni Lucas Ojeda. Kako je i najavljeno prva utakmica protiv veoma kvalitetnog protivnika, koji pretenduje na PL BiH u sezoni 2020/2021 i odlična prilika da struka uvidi naš trenutni nivo u igri jer i sami znamo da je u ekipi crveno bijelih mnogo novih imena.

Odlično otvaranje utakmice i veoma borbena ekipa Rudara, nije uspjela ugroziti gol Willian Diaza, iako su tokom prvog poluvremena vršili atak na naš gol, popularni “Willi” je u nekoliko navrata skinuo zicere domaćina sa veoma atraktivnim odbranama. Prvo poluvrijeme se većinom igra na sredini terena, a obje ekipe ne stvaraju izgledne prilike za postizanje gola jer se igra veoma tvrda i borbena utakmica. Priliku za crveno bijele ima Ibršimović iz slobodnog udarca ali loš šut završava u nogama odbrambenog igrača Rudara. Kako se bližio kraj prvog poluvremena Rudar je igrao za nijansu kvalitetnije od naših crveno bijelih ali ne i toliko bolje, da bi se savladao odlično raspoloženi Willian. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme šef stručnog štaba daje priliku i ostalim igračima, a u igri ostaje samo kapiten Mujagić i to do (65′) susreta, kada ga mijenja Bećirbašić. Izmjene pravi i šef struke FK Rudar, a vrlo brzo dolaze do vodstva 1:0 golom Jakupovića u (49′) susreta. Samo dvije minute nakon toga u listu strijelaca se ponovo upisuje Jakupović za vodstvo svog tima 2:0, a nespretnom intervencijom našeg golmana Muratspahića. U (58′) susreta, ponovo domaćini dolaze u izglednu priliku ali ovaj put Muratspahić odlično brani šut protivničkog igrača. Mladi golman Badić staje na gol u (70′) susreta i također u jednom od navrata efektivnom odbranom uspijeva sačuvati mrežu Jedinstva. Rezultat do kraja susreta ostaje 2:0 u korist FK Rudar.

Možemo biti zadovoljni igrom naših crveno bijelih, a pogotovo tokom prvog poluvremena, a s obzirom na veoma kvalitetnog i dobro uigranog protivnika, rezultat i nije toliko bitan, koliko je bitno viđeno u prvom pripremnom susretu naših nogometaša.

Naredna pripremna utakmica je na rasporedu u subotu 18.07.2020. a protivnik naših crveno bijelih još nije poznat, dok je za 25.07. 2020.(subota) zakazana prijateljska utakmica u Bihaću sa ekipom FK Sloboda Bos.Novi/Novi Grad.

FK RUDAR: Topolovic, Maric, Pekija, Danilovic, Zekanovic, Milicevic, Marmat, Burazor, Jakupovic, Rastoka, Jacimovic.

NK JEDINSTVO: Willian, Koprivica, Kladar, Borovčanin, Hadrović, Kremenović, Mujagić, Puce, Becirbašić, Galin, Ibrišimović .

NK JEDINSTVO: Muaratspahić (Badić), Devedžić, Šušnjar, Hadžić, Hadrović, Bešagić, Čavkić, Kurić, Bosnić, Mujagić, Haračić.