Narednog vikenda Jedinstvo ugošćuje komšije iz S.Mosta

Najave Novosti

Narednog vikenda u Bihaću crveno bijeli će ugostiti ekipu NK Podgrmeč u drugom prijateljskom susretu, a u sklopu priprema za novu sezonu 2020/2021. Nakon poraza u Prijedoru proteklog vikenda od ekipe FK Rudar rezultatom 2:0, crveno bijeli imaju priliku na domaćem terenu pokazati mnogo više i svakako nas očekuje zanimljiv susret Podno Borića u subotu 18.07.2020.godine sa početkom u 18:00h.

Gostima iz S.Mosta je također ovo drugi pripremni susret, a u prvom susretu su rezultatski slavili nad novopečenim drugoligašom, ekipom NK Rudar Kamengrad sa visokih 5:0.

U nastavku imate priliku pročitati izjavu šefa stručnog štaba Muhameda Berberovića sa osvrtom na utakmicu s Rudarom i narednu utakmicu koja nam dolazi u subotu:

“Što se tiče utakmice u Prijedoru, ona nam je pokazala mnoge stvari. Imali smo priliku da vidimo gdje smo u odnosu na ekipu Rudara, koja je glavni favorit u Prvoj ligi RS-a i koji su počeli sa treninzima 2 sedmice prije nas. Priliku za dokazivanje su imali svi igrači po poluvrijeme i vidjelo se da su igrači u drugom poluvremenu, izuzev par njih na dosta nižem nivou, te da nisu mogli pratiti ritam utakmice. Bilo je tu i 4 juniora, kojima smo dali priliku jer igraju završnicu juniorske lige i bore se za plasman u PL BiH. Ni ekipa iz prvog poluvremena nije pokazala mnogo, nedostaje tu još dosta rada, a imamo nekoliko novih igrača i treba vremena da se to uklopi sve u jednu cjelinu. Još ovu sedmicu ćemo raditi s ovim brojem igrača, a poslije utakmice u subotu ćemo skraćivati spisak i pokušati dovesti ono sto je deficitarno. Utakmicu protiv Podgrmeča će igrati neki igrači više, a neki manje i već ćemo od te utakmice tražiti većinu igrača za startnu postavu”.