Crveno bijeli odlično parirali premijerligašu FK Krupa na Vrbasu

Izvještaji Novosti

Danas je Podno Borića odigran veoma kvalitetan i borben susret, baš onako kako smo i najavili, a crveno bijeli su u ovom susretu zasigurno pokazali mnogo više u igri u odnosu sa Podgrmečom prethodnog vikenda. NK Jedinstvo je ovaj put za protivnika imala veoma kvalitetnu, premijerligašku ekipu FK Krupa na Vrbasu i iako su rezultatski gosti bili bolji, možemo biti zadovoljni igrom naših nogometaša. Mnogo bolja koordinacija u igri, kako odbrane, tako i veznog reda (sredine terena), a i u napadu smo imali nekoliko izglednih prilika za postizanje gola.

Prva prilika za goste se ukazala u 12′ susreta, kada gostujući igrač Glišić ulazi u peterac, odlično šutira ali William je na visini zadatka, kao i obično. Mladi Makić umalo da iznenadi golmana gostiju u 19′ susreta pokušajem sa desene strane.

U 23′ susreta bilježimo još jednu priliku crveno bijelih nakon ubačaja sa strane najbolje se snalazi napadač Haračić i glavom šuta pored same stative gostiju.

Dobra partija Jedinstva, odlična postavka na terenu i igra trajala je sve do 29′ susreta, kada FK Krupa dolazi do vodstva, a gol za Krupu postiže Stefan Nikolić (bočni).

Jedinstvo uspijeva napraviti još nekoliko izglednih prilika ali mreža gostiju ostaje netaknuta, pa se na odmor odlazi rezultatom 0:1 u korist FK Krupa.

Poravnanje rezultata dolazi u 60′ susreta, nakon prekršaja u šesnaest metara, a sa bijele tačke je precizan Haračić.

U nastavku susreta mnogo bolja igra naših nogometaša i blagi pritisak u igri, a u 64′ susreta crveni karton dobija Dujaković iz Krupe.

Samo nakon tri minute, tačnije u 67′ susreta Haračić odlično upošljava Tankuljića, koji topovskim udarcem pokušava matirati golmana Krupe ali ovaj krajnjim naporom brani šut i rezultat je i dalje 1:1.

Hladan tuš za crveno bijele dolazi u 69′ susreta, nakon prekida i odličnog slobodnjaka, kojeg realizuje eurogolom Andrejić sa nekih osamnaest metara i rezultat je 1:2 u korist gostiju.

Ostatak susreta i dominacija u igri pripada NK Jedinstvo ali i ne toliko dovoljna da se ugrozi gol gostiju, te da se poravna rezultat.

Susret završava 1:2 u korist FK Krupa na Vrbasu, a publika je i ovaj put uživala u pravoj nogometnoj predstavi svojih ljubimaca iako bez podrške nisu ostali ni gosti iz Krupe, koje je domaća publika nagradila aplauzom, a pogotovo kada je Andrejić pogodio iz slobodnjaka eurogolom.

Moramo istaći da u redovima crveno bijelih danas nije bilo čak četiri igrača zbog lakših povreda, a to su : Kladar, Ojeda, Devedžić i Bećirbašić.

NK JEDINSTVO: William, Borovčanin, Mujagić, Koprivica, Kremenović, Bašagić, Makić, Haračić, Tankuljić, Ibrišimović, Galin TRENER: Muhamed Berberović

još su igrali: Nuspahić, Puce, Hadrović, Bosnić i Radalj

FK KRUPA : Vuković, Maksimović, Makitan, Nikolić Stefan (22), Filipović, Palić, Dujaković, Modić, Glišić, Mandić, Nikolić Stefan (9).

još su igrali: Aćimović, Nikolić, Redžić i Karišik

Narednog vikenda je planirana utakmica u Bihaću, a protivnik je NK Borac Kozarska Dubica

U nastavku pogledajte eurogol Andrejića i reakciju publike: