Derbi 1. kola Prve lige FBiH u Bihaću opravdao očekivanja, crveno bijeli do prvih bodova

Izvještaji Novosti

Pravi, istinski derbi u okviru prvog kola Prve lige FBiH, crveno bijeli su odigrali danas pod Borićima i sasvim zasluženo slavili nad ekipom iz Gabele, koja je pored nas jedan od konkurenata za Premijer ligu BiH. Mada smo očekivali prema najavama Gošk u mnogo boljem izdanju predvođen sa mladim ali veoma kvalitetnim Vuletom Trivunovićem sa klupe jer su prema svim najavama glavni konkurent za viši rang takmičenja i nisu toliko pokazali u Bihaću. Naprotiv, crveno bijeli su uspjeli i pored nedovoljno spremnih igrača, Fajića, Nuspahića, Ojede, na koje šef stručnog štaba NK Jedinstvo, Muhamed Berberović nije mogao računati od prve minute u ovom susretu potopiti Gošk sa dva postignuta gola i to u prvom dijelu susreta. Odmah nakon osam minuta igre veliko veselje po Borićima, a za vodstvo Jedinstva se pobrinuo Dženan Haračić. Samo nakon četiri minute susreta, tačnije u 12′ autogol Šivšića, a zasluge pripadaju danas odlično raspoloženom Ibrišimoviću za potop Goška u Bihaću.

Drugo poluvrijeme dosta mirnije i rezultatski povoljno za crveno bijeli sve do isteka regularnog vremena, a onda u sudijskoj nadoknadi od 5′ ponovo gol ali ovaj put u mreži Jedinstva i to mladog Sinana Samardžića, Bišćanina u dresu Goška za smanjenje rezultata 2:1, što je bio i krajnji rezultat ovog susreta. Nije bilo veselja od strane Sinana i naravno velika gesta bivšeg nogometaša Jedinstva, koja je zaista vrijedna pažnje.

I ovaj put smo obezbijedili live stream za sve zaljubljenike crveno bijele boje i našeg Jedinstva, a također nam je upućena ogromna podrška od strane naših vjernih pratioca. Naravno i u narednom periodu naš klub će raditi live stream svih domaćih utakmica, a također i gostujućih (uz dozvolu domaćina) jer tako nalažu Propozicije Prve lige FBiH.

Zaista ovim putem se zahvaljujemo svima Vama na ogromnoj podršci, koja nam zasigurno daje snagu da radimo još jače, kvalitetnije i profesionalnije jer naše Jedinstvo to zaslužuje istinski već odavno. Uskoro mnogo više informacija vezano za live stream te kupovini sezonskih karti za praćenje live strem-a.

STADION: Pod Borićima

GLEDAOCA: ———

SUDIJA: Semir Sarajkić (Sarajevo)

POMOĆNICI: Almir Huskić (Bugojno) i Edis Trklja (Bihać)/ 4.sudac Ermin Hadžović (Sarajevo)

DELEGAT: Emir Alečković (Sarajevo)

POSMATRAČ SUĐENJA: Ahmet Ibranović (Gradačac)

STRIJELCI: 1:0 Haračić (8′), 2:0 12′ Šivšić (AG), 2:1 Samardžić (90+4)

NK JEDINSTVO: William, Borovčanin, Koprivica, Mujagić, Midžić (85′ Ojeda), Ibrišimović (62′ Nuspahić), Tankuljić, Haračić (57′ Fajić), Kremenović, Devedžič, Olić (85′ Makić). TRENER: Muhamed Berberović

NK GOŠK: Lukač, Arsić, Despotović (46′ Rizvanović), Turanjanin (10′ Samardžić), Asentić (90+1 Radić), Jusufbašić, Simeunović, Mihajlović, Šunjić (46′ Šantić/83′ Hasanhodžić), Savić, Šivšić. TRENER: Vule Trivunović

Utakmicu možete pogledati u nastavku.