Poraz crveno bijelih u Gračanici, gol za Jedinstvo postigao Haračić

Izvještaji Novosti

Crveno bijeli su u Gračanici  danas poraženi rezultatom 3:1 od NK Bratstvo u okviru 3. kola m-tel: Prva liga FBiH, a jedini gol za NK Jedinstvo je postigao Haračić već u 4′ susreta. Odlično otvaranje utakmice i već od 4′ susreta golom Haračića Jedinstvo vodi rezultatom 0:1 na veliku radost svih navijača crveno bijelih. Nakon toga u 19′ susreta za poravnanje rezultata 1:1 se pobrinuo Jaganjac, nakon loše igre odbrane i greške Jedinstva, u petercu crveno bijeli se najbolje snalazi Jaganjac, koji posprema loptu pored nemoćnog Muratspahića.

U 32′ susreta nakon povrede golmana Muratspahića na gol crveno bijelih staje mladi Badić i prima gol nakon udarca sa nekih dvadeset metara, a strijelac za domaćine je Zarić i rezultat je 2:1, koji je i bio konačan za prvo poluvrijeme.

Treći gol za NK Bratstvo postiže Hasikić u 54′ susreta za konačnih 3:1 u korist domaćina.

Narednog vikenda u okviru 4. kola m-tel: Prve lige FBiH u goste u Bihać stiže ekipe Budućnosti iz Banovića.

Live stream utakmice je išao ovaj put zbog tehničkih problema na serveru, putem našeg YouTube kanala i nadamo se da ste bili zadovoljni.

Snimak utakmice imate priliku pogledati u nastavku.

NK BRATSTVO – NK JEDINSTVO 3:1 (2:1)

STADION: Luke Gračanica

BEZ PRISUSTVA GLEDAOCA

SUDIJA: Haris Poprženović (Travnik)

POMOĆNICI: Edis Trkulja (Sarajevo) i Almir Huskić (Bugojno)/4. Muamer Kurić (Jajce)

DELEGAT: Anto Kobaš (Tolisa)

POSMATRAČ SUĐENJA: Besim Dervišbegović (Orašje)

STRIJELCI: 0:1 Haračić (4′), 1:1 Jaganjac (19′), 2:1 Zarić (32′), 3:1 Hasikić (54′)

NK BRATSTVO: Mustafić, Delić, Diabang, Hasikić (77′ Buljić), Jaganjac (62′ Stojanov), Aletić, Šuša, Sarvan (46′ Sejdić), Zarić (70′ Adilović), Poturalić (70′ Hasinović), Mujčić. TRENER: Nikola Nikić

NK JEDINSTVO: Muratspahić (32′ Badić), Olić (70′ Ibrišimović), Koprivica, Mujagić (77′ Ojeda), Midžić, Tankuljić, Haračić, Kremenović, Bešagić, Bećirbašić (46′ Nuspahić), Ivković (46′ Fajić). TRENER: Muhamed Berberović