Katastrofalno suđenje u Bihaću, poništen gol za vodstvo crveno bijelih, a bodovi idu u Banoviće

Izvještaji Novosti

Jedinstvo je jučer poraženo na domaćem terenu u okviru 4. kola m-tel: Prva liga FBiH, a velike zasluge za poraz crveno bijelih idu na račun glavnog sudije i njegovih pomoćnika svakako. Četiri igrača van stroja, na koje šef stručnog štaba NK Jedinstvo nije mogao računati u ovom susretu, pa je i sastav, odnosno prvih jedanaest izgledao mnogo drugačije u odnosu na prva tri odigrana kola. Utakmica koja se zaista mora što prije zaboraviti i u kojoj crveno bijeli nisu pokazali dominantnost na terenu, kao domaćini i tek u nekoliko navrata su pokušali ugroziti gol iskusnog Mujkića.

Prvu pravu priliku za vodstvo ima Fajić u prvom dijelu susreta, kada pogađa stativu, a nakon toga na odbijenu loptu Ibrišimović iz iste prilike pogađa prečku golmana Mujkića. Na odmor se otišlo bez golova, a drugi dio susreta je u znaku sudija, koji poništavaju čist gol, u 58′ susreta, kada Fajić matira golmana gostiju za vodstvo Jedinstva 1:0. Zaista momenat, koji je i presudio konačan ishod ovog susreta. Pad koncentracije u nastavku susreta kod naših igrača, prouzrokovan lošim suđenjem sudijskog “tima” u Bihaću, koji je presudio rezultatski u korist Budućnosti, pa su bodovi otišli u Banoviće.

U 75′ susreta gol za goste postiže Trumić za vodstvo gostiju 0:1, što je bio i konačan rezultat ovog susreta.

Što se tiče live stream-a utakmice i ovaj put smo dužni izvinjenje svojim vjernim pratiocima ali jednostavno nismo u mogućnosti predvidjeti sve poteškoće, koje se mogu javiti tokom našeg rada ali nadamo se da ćemo greške ispravljati u narednom periodu, kako bi pružili što bolje usluge našim navijačima.

U nastavku Vam donosimo video spornog trenutka iz 58′ susreta, kada je poništen gol, koji pokazuje veliku grešku sudija ovog susreta, koji se nisu pokazali u najboljem izdanju u Bihaću i zasigurno su oštetili NK Jedinstvo u ovom susretu.

Narednog vikenda u okviru 5.kola m-tel: Prva liga FBiH crveno bijeli putuju na gostovanje u Tešanj.

NK JEDINSTVO – FK BUDUĆNOST 0:1 (0:0)

STADION: pod Borićima

BEZ GLEDAOCA

SUDIJA: Muamer Kurić (Jajce)

POMOĆNICI: Haris Ljuca i Edis Trklja (Sarajevo)/4. Emin Hadžović (Sarajevo)

DELEGAT: Ekrem Ibreljić (Fojnica)

POSMATRAČ SUĐENJA: Vedran Zovko (Mostar)

STRIJELCI: 0:1 Trumić (75′)

NK JEDINSTVO: Muratspahić, Midžić, Ibrišimović (70′ Mujagić), Tankuljić, Haračić, Kremenović, Fajić, Bešagić, Makić (46′ Nuspahić), Bećirbašić (23′ Balić/46′ Ojeda), Devedžić. TRENER: Muhamed Berberović

FK BUDUĆNOST: Mujkić, Trumić, Sulejmanović (65′ Junuzović/84′ Berbić), Mustafić, Husić (84′ Husanović), Mahmutović, Begović (65′ Selimović), Džinić, Ibrahimović (46′ Salihović), Berbić, Pirić. TRENER: Munever Rizvić