OMLADINSKI POGON: Omladinci odigrali svoje prve susrete u okviru 1. kola

Izvještaji Novosti Novosti OP

PIONIRI

Omladinski pogon NK Jedinstvo je startao sa svojim prvim, prvenstvenim utakmicama u sezoni 2020/2021, a pioniri pod palicom Asmira Pašagića su u Ključu/Sanica slavili sa visokih 16:0 nad svojim vršnjacima, ekipom NK Omladinac.

Za pionire NK Jedinstvo u ovom susretu nastupili su: Benjamin Bilić, Maid Čirić, Emir Fazlić, Ermin Mušić, Petar Stipić, Aladin Vojić, Anes Ćehajić, Adis Amidžić, Samir Halilagić, Selmin Mušić, Irman Felić. Trener Pašagić je dao priliku svim mališanima, pa su nastup upisali i rezervni igrači: Armin Halkić, Timur Toromanović, Kemal Imširović, Adijan Osmanović, Amar Karadžić, Amar Hamzić i Haris Mušić.

Strijelci za crveno bijele su: Ermin Mušić 1X, Petar Stipić 3X, Adis Amidžić 4X, Samir Halilagić 4X, Irman Felić 2X i Amar Hamzić 2X.

Iskrene čestitke našim pionirima, koji naredni vikend na domaćem terenu dočekuju ekipu NK Podgrmeč, a susret je na rasporedu u nedjelju 06.09.2020.godine u 11:30h.


KADETI

Kadeti su u okviru 1. kola Omladinske lige grupa “Zapad” poraženi sa rezultatom 5:0 u Jajcu od ekipe NK Metalleghe BSI, a nastup za crveno bijele su upisali: Meho Bajrić, Damir Sabljaković, Anes Abdijanović, Huse Bašanović, Ahmet Balić, Anes Čirić, Faris Fajković, Džanan Hajdarić, Haris Sušić, Mirnes Vuković, Ejub Krivdić. Trener Elvir Šušnjar je dao priliku i ostalim igračima sa klupe: Anes Hodžić, Hasan Bajrić, Ermin Mušić, Hamza Ramić, Aaron Hodžić Duraković.

Narednog vikenda naši kadeti igraju pod Borićima u okviru 2. kola, a u goste im dolazi ekipa NK Brdo. Susret je zakazan za nedjelju 06.09.2020.godine sa početkom u 10:00h


JUNIORI

Juniori su također pretrpjeli poraz u okviru 1. kola Omladinske lige grupa “Zapad” u Jajcu rezultatom 3:1 od ekipe NK Metalleghe BSI. Jedini gol za crveno bijele postigao je Eman Libić u 82′ susreta. Nastup za juniore pod rukovodstvom trenera Denis Čavkića upisali su: Ervin Pečenković, Rejhan Mujčić, Anes Šušnjar, Ibro Bašanović, Irman Dizdarić, Benjamin Kurić, Amar balić, Amar Bratić, Amar Čavkić, Harun Lipovača. Priliku sa klupe su dobili: Adnan Omeradžić, Eman Libić i Armin Halilagić. Rezervni golman je bio Muamer Begović

Narednog vikenda i juniori naši igraju na domaćem terenu, gdje im dolazi ekipa NK Brdo u goste, a utakmica je na rasporedu u nedjelju 06.09.2020.godine sa početkom u 12:00h

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–