Koprivica pogodio za bod crveno bijelih u Tešnju

Izvještaji Novosti

Jedinstvo je u okviru 5.kola m-tel: Prva liga FBiH došlo do veoma važnog boda na gostovanju u Tešnju i to golom Koprivice u 58′ susreta. Crveno bijele u ovom susretu je vodio Elvir Šušnjar sa klupe, a nakon smjene šefa stručnog štaba NK Jedinstvo Muhameda Berberovića, koja je uslijedila pred utakmicu u Tešnju. Susret je praćen u direktnom prijenosu putem Arena sport TV kanala, a naravno uz pokroviteljstvo kompanije m-tel, koja je sponzor Prve lige FBiH.

Prvo poluvrijeme bilježimo nešto lošiju igru naših crveno bijelih i odlične odbrane našeg povratnika među stative Williana Orlanda, koji je skinuo nekoliko zicera i zasigurno je i ovaj put pokazao vrhunske golmanske kvalitete i sigurnost za cijelu ekipu. Imalo je Jedinstvo odličnu priliku, koju mladi Zulić nije iskoristio u prvom dijelu susreta, a domaćini su došli do ranog vodstva već u 5′ susreta, kada Mahmutović pogađa za rezultat 1:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

Drugo poluvrijeme u znaku naših crveno bijelih i nekoliko izglednih prilika, nakon ulaska u igru Fajića, Nuspahića i Ojede od 46′ susreta. U 58′ susreta nakon prekida igre i ubačaja sa lijeve strane od strane Ojede, u šesnaest metara se najbolje snalazi Koprivica i poravnava rezultat na 1:1. Pritisak Jedinstva i mnogo bolja igra u drugom dijelu susreta, te dvije izgledne prilike za postizanje gola imao je Haračić u dva navrata ali ipak nedovoljno precizno da se osvoji puni plijen iz ovog susreta.

Ipak moramo biti zadovoljni sa bodom iz Tešnja s obzirom na novonastalu  situaciju oko smjene šefa stručnog štaba pred utakmicu u Tešnju, a narednog vikenda naši crveno bijeli dočekuju ekipu Slavena iz Živinica, koja trenutno zauzima trinaestu poziciju prvenstvene ljestvice sa osvojenih pet bodova, dok su naši crveno bijeli nakon petog kola zasjeli na osmu poziciju sa sedam osvojenih bodova.

STADION: Gradski Tešanj

BEZ GLEDAOCA

SUDIJA: Deni Ćatibović (Sarajevo)

POMOĆNICI: Mirza Ćehaja (Goražde) i Adnan Arfadžan (Jablanica)/4. Elvedin Topuzović (Tuzla)

DELEGAT: Zlatan Pavlješević (Lukavac)

POSMATRAČ SUĐENJA: Salem Kundo (Goražde)

STRIJELCI: 1:0 Mahmutović (5′), 1:1 Koprivica (58′)

NK TOŠK: Kršić, Hukara, Ćubara, Škrijelj (83′ Nuhanović), Bibić, Dizdarević, Mahmutović (86′ Klarić), A.Delić, K.Delić, Kapetan (80′ Hodžić), Vulić (80′ Kurdić). TRENER: Igor Remetić

NK JEDINSTVO: Willian, Koprivica, Mujagić (89′ Ibrišimović), Midžić, Tankuljić, Haračić, Kremenović (46′ Ojeda), Bešagić, Zulić (46′ Fajić), Makić (46′ Nuspahić), Devedžić. TRENER: Elvir Šušnjar

 

Izvor: Arena sport TV

Izvor: sportdc.net