OMLADINSKI POGON: Slavili pioniri, kadeti i juniori u okviru 2. kola, predpioniri upisali prvi prvenstveni poraz

Izvještaji Novosti Novosti OP

PREDPIONIRI

Predpioniri omladinskog pogona NK Jedinstvo su odigrali svoju prvu, prvenstvenu utakmicu nakon dugo vremena i tom prilikom su poraženi od naših gostiju iz S.Mosta rezultatom 1:13. S obzirom da je selekciji predpionira, koju uspješno vodi Elvis Mehadžić, ovo prva prvenstvena utakmica nakon dugo vremena, rezultat i nije toliko bitan, kada znamo da se radi o najmlađim uzrastima kluba.

Za crveno bijele u ovom susretu su nastupili: Alem Toromanović, Amar Alijagić, Faruk Čahtarević, Denis Dupanović, Harun Huseinović, Emir Ćehajić, Amar Ožegović, Amar Žerić, Tarik Raković i Faris Duraković, a jedini gol za crveno bijele je postigao Denis Dupanović.


PIONIRI

Pioniri Jedinstva su bili uspješniji i u okviru svog 2. kola Pionirske lige NS USK-a od gostiju NK Podgrmeč i slavili sa rezultatom 2:1, a pod palicom trenera Asmira Pašagića. Za crveno bijele u ovom susretu su nastupili: Benjamin Bilić, Maid Čirić, Emir Fazlić, Ermin Mušić (44′ Hamza Šušnjar), Petar Stipić, Aladin Vojić ( 21′ Amar Hamzić/53′ Kemal Imširović), Anes Ćehajić, Adis Amidžić, Samir Halilagić, Selmin Mušić i Irman Felić. Golove za Jedinstvo je postigao Samir Halilagić u (9′) i (29′) susreta, dok je za goste gol postigao Tarik Cerić u (15′) susreta.


KADETI

Kadeti su u okviru 2. kola Omladinske lige BiH grupa “Zapad” slavili sa visokih 6:0 nad ekipom NK Brdo, a golove u ovom susretu su postigli: Ermin Mušić 3X (4′), (11′) i (23′), dok su po jedan gol postigli Faris Fajković (8′), Džanan Hajdarić (15′) i Anes Čirić (51′). Trener Elvir Šušnjar je ukazao povjerenje slijedećim igračima: Meho Bajrić, Damir Sabljaković, Ermin Mušić (48′ Anes Čirić), Anes Abdijanović, Huse Bašanović (50′ Duraković- Hodžić Aaron), Ahmet Balić (52′ Aldin Ljubijankić), Faris Fajković (51′ Hamza Ramić), Džanan Hajdarić, Haris Sušić (55′ Ejub Krivdić), Mirnes Vuković i Afan Ramić.


JUNIORI

Odlična igra i naših juniora krunisana je pobjedom nad ekipom NK Brdo rezultatom 6:3, a u listu strijelaca za crveno bijele se upisao: Irman Dizdarić (2′), Amar Bratić (13′), Amar Balić (20′), Suad Zulić (32′) i Eman Libić (56′), dok je šesti gol u režiji gostujećeg igrača, kao AG u (12′) susreta. Trener Čavkić je dao priliku za igru slijedećim igračima: Muamer Begović, Rejhan Mujčić (57′ Adnan Omeradžić), Aimar Čavkić, Anes Šušnjar, Ibro Bašanovć (50′ Armin Halilagić), Irman Dizdarić, Benjamin Kurić (26′ Suad Zulić), Faruk Ramić, Amar Balić (26′ Nedim Arnautović), Amar Bratić (53′ Eman Libić), Harun Lipovača.


Narednog vikenda PREDPIONIRI i PIONIRI u okviru 3. kola igraju u Pokoju, a protivnik je NŠ Kolibri Bihać, a utakmice se igraju u nedjelju 13.09.2020.godine u 09:45h (predpioniri) i u 11:15h (pioniri).

Kadeti i juniori narednog vikenda također gostuju u Bos.Novom/N.Grad, a protivnik im je FK Sloboda Bos.Novi/N.Grad. Kadeti su na rasporedu u nedjelju 13.09.2020.godine u 10:00h, dok je utakmica juniora zakazana za 12:00h.