Novi bodovi za naše crveno bijele, pogađao Haračić dva puta i Fajić jedan put

Izvještaji Novosti

Samo devet minuta susreta je bilo potrebno našim crveno bijelim da u utakmici 6. kola m-tel:Prva liga FBiH postignu gol za vodstvo, a u listu strijelaca sa bijele tačke se upisuje kapiten Haračić. Zasigurno možemo kazati da je ovo najbolja partija Jedinstva i sasvim zaslužena pobjeda nad NK Slaven iz Živinica. Veoma borbena partija naših crveno bijelih predvođena sa trenerima sa klupe Šušnjarom i Resićem, koji su ovaj put postavili odličnu taktiku, te sa velikim zalaganjem i odličnom igrom na terenu, pokazali da Jedinstvo zna i umije da igra, onako kako to rade najbolji.

Na veliko zadovoljstvo svih naših navijača i simpatizera konačno je proradio i naš drugi napadač Fajić, koji je u pedesetoj minuti zakucao loptu glavom u protivnički gol za vodstvo Jedinstva 2:0.

Tačku na kraju je postavio danas odlično raspoloženi Haračić u 71′ susreta i povećao rezultat na 3:0, što je bio i konačan ishod ovog susreta.

Narednog vikenda crveno bijeli putuju u Travnik u okviru 7. kola m-tel: Prva liga FBiH, gdje ih dočekuje ekipa Travnika, koja trenutno zauzima petu poziciju prvenstvene ljestvice.

Sutra na rasporedu su preostali susreti 6.kola, a sastaju se:

NK GOŠK – FK IGMAN

HŠK POSUŠJE – NK RADNIK

NK VIS SIMM BAU – HNK ČAPLJINA

TRENUTNA TABELA

STADION: pod Borićima

BEZ GLEDAOCA:

SUDIJA: Enis Džemidžić (Goražde)

POMOĆNICI: Mirza Ćehaja (Goražde) i Marko Grebenar (Livno)/4.Stipe Kovačević (Tomislavgrad)

DELEGAT: Mario Ivković (Livno)

POSMATRAČ SUĐENJA: Hrvoje Turudić (Čitluk)

STRIJELCI: 1:0 Haračić (9’KU), 2:0 Fajić (50′), 3:0 Haračić (71′)

NK JEDINSTVO: Willian, Olić, Koprivica, Midžić, Tankuljić (80′ Ibrišimović), Haračić (80′ Kremenović), Fajić, Ojeda, Bešagić (83′ Mujagić), Makić (46′ Nuspahić), Devedžić. TRENER: Elvir Šušnjar

NK SLAVEN: Brezičanin, Kovčić, Islamović, Mulahamzić, Kozić, Kotarević (54′ A.Omerović), Omerović (74′ Salihović), Berbić, Tursunović (82′ Musić), Kavazović (74′ Krajišnik), Suljić (54′ Hodžić). TRENER: Fuad Grbešić