OMLADINSKI POGON: Pobjede pionira, kadeta i juniora, a poraz predpionira

Izvještaji Novosti Novosti OP

PREDPIONIRI

Još jedan poraz naše najmlađe selekcije predpionira u gradskom derbiju u okviru 3. kola Omladinske lige NS USK-a, predvođene trenerom Elvisom Mehadžićem. Narednog vikenda naši mališani pod Borićima u okviru 4. kola Omladinske lige NS USK-a ugošćuju svoje vršnjake iz Pokoja, NK Omladinsc 75, a utakmica je na rasporedu u nedjelju (20.09.2020) sa početkom u 09:45h.

U susretu sa NŠ Kolibri nastupili su: Toromanović Alem, Alijagić Amar, Čahtarević Faruk, Dupanović Denis, Raković Ishak, Huseinović Harun, Ćehajić Emir, Ožegović Amar,Raković Tarik, Duraković Faris i Kurjaković Irman.

 


PIONIRI

Fantastična igra naših omladinaca u kategoriji pionira i visoka pobjeda u gradskom derbiju, gdje je savladana NŠ Kolibri sa visokih 18:0. Asmir Pašagić pokazao još jednom dominantnost, kada su u pitanju pioniri, koji pružaju odlične partije. Nogometna škola Jedinstva zasigurno stvara neke nove omladince i buduće igrače, koji će biti okosnica naših crveno bijelih na veoma kvalitetan način i rad. Trener Asmir Pašagić je i u ovom susretu priliku dao svim igračima, a nastupili su: Bilić Benjamin, Čirić Maid, Fazlić Emir, Mušić Elvin, Imširović Kemal,Stipić Petar, Vojić Aladin, Ćehajić Anes, Amidžić Adis, Halilagić Samir, Felić Irman. Još su igrali: Halkić Armin, Toromanović Timur, Šušnjar Hamza, Behrem Tarik, Karadžić Amar, Hamzić Amar i Mušić Haris.

Strijelci: Bilić Benjamin, Čirić Maid, Imširović Kemal, Stipić Petar, Vojić Aladin, Amidžić Adis 4X, Halilagić Samir 4X, Felić Irman 2X, Toromanović Timur 2X i Behrem Tarik.

U narednom 4. kolu Omladinske lige NS USK-a naši pioniri također ugošćuju svoje vršnjake iz Pokoja, NK Omladinac 75, a utakmica je na rasporedu u nedjelju (20.09. 2020.) sa početkom u 11:15h.

 


KADETI

Kadeti su ostvarili također pobjedu u okviru 3. kola Omladinske lige BiH grupa “Zapad” rezultatom 1:2 u Bos.Novom/N.Gradu. Denis Čavkić je u ovom susretu dao priliku slijedećim igračima: Bajrić Meho, Sabljaković Damir, Mušić Ermin, Abdijanović Anes, Bašanović Huse, Balić Ahmet, Fajković Faris, Hajdarić Džanan, Čirić Anes, Vuković Mirnes, Ramić Afan. Priliku za igru su dobili još: Duraković-Hodžić Aaron, Bajrić Hasan, Ikić Tarik i Ramić Hamza. Golove su postigli: Bašanović Huse i Hajdraić Džanan.

Naredno 4. kolo Omladinske lige BiH grupa “Zapad” kadeti gostuju u B.Luci, a protivnik im je ekipa OFK Spartak 2013. Susret se igra u nedjelju (20.09.2020) sa početkom u 10:00h.


JUNIORI

Pobjeda i juniora u okviru 3. kola Omladinske lige BiH grupa “Zapad” u Bos.Novom/N.Gradu rezultatom 0:3, a u listu strijelaca se upisao: Dizdarić Irman, dok je dvostruki strijelac bio Bratić Amar. Odlična partija također naših juniora i sasvim zaslužena pobjeda. Prvih jedanaest je izgledalo ovako: Pečenković Ervin, Mujčić Rejhan, Šušnjar Anes, Bašanović Ibro, Zulić Suad, Dizdarić Irman, Kurić Benjamin, Ramić Faruk, Bratić Amar, Lipovača Harun i Arnautović Nedim. Priliku za igru su dobili i ostali igrači na klupi: Čavkić Aimar, Balić Amar, Omeradžić Adnan, Piralić Damir i Libić Eman. Rezervni golman je bio Muslić Sadin.

I naši juniori će u okviru 4. kola Omladinske lige BiH grupa “Zapad” narednog vikenda odigrati u B.Luci sa protivnikom OFK Spartak 2013, a utakmica je na rasporedu u nedjelju (20.09.2020) sa početkom u 12:00h.