Crveno bijeli se oprostili od daljeg takmičenja u okviru 2. kola KUP-a FBiH

Izvještaji Novosti

FK Unis iz Vogošće je savladao crveno bijele u okviru 2. kola KUP-a FBiH rezultatom 2:0, a prvi gol za domaćine je postigao Sjerotanović već u 2′ susreta, da bi u 90′ susreta na 2:0 povisio Alić, što je bio i konačan rezultat ovog susreta. Trener Šušnjar je u ovom susretu pružio priliku većini juniora, dok je u redovima crveno bijelih bio samo Nuspahić, Kremenović, Makić od standardnih prvotimaca, te rezervni golman Zejd Muratspahić.

U vrijeme odigravanja utakmice u Vogošći, svoj prvi trening sa NK Jedinstvom je odradio novi šef stručnog štaba Damir Beća sa pomoćnikom Aldinom Resićem, a na treningu su bili prisutni svi ostali igrači, prvotimci.

 

Naše crveno bijele već narednog vikenda očekuje utakmica u Travniku u okviru 7. kola m-tel: Prva liga FBiH, gdje će nas ugostiti ekipa NK Travnik, koja trenutno zauzima petu poziciju prvenstvene ljestvice bez poraza u dosadašnjem takmičenju i zasigurno nas očekuje odlična nogometna predstava narednog vikenda u Travniku.

STADION: Hakija Mršo Vogošća

BEZ GLEDAOCA

SUDIJA: Dragan Stojić (Mostar)

POMOĆNICI: Marko Blažević i Slvio Bubalo (Mostar)/4. Jure Delić (Mostar)

DELEGAT: Muhamed Huzbašić (Fojnica)

POSMATRAČ SUĐENJA: Midhat Arnautović (Tuzla)

STRIJELCI: 1:0 Sjerotanović (2′), 2:0 Alić (90′)

FK UNIS: Hodžić, Alić, Čičkušić, Karasalihović, Hrbinić (46′ Ahmetović), Đukić, Sjerotanović, Pašić, Fočo, Smajić (70′ Mašić), Korman. TRENER: Zijad Švrakić

NK JEDINSTVO: Muratspahić, Ramić (73′ Lipovača), Bašanović, Zulić, Nuspahić, Dizdarić (64′ Bratić), Kremenović, Čavkić, Šušnjar, Balić (60′ Kurić Benjamin), Makić. TRENER: Elvir Šušnjar