OMLADINSKI POGON: Pobjede pionira i juniora, a porazi predpionira i kadeta u okviru 7. kola

Izvještaji Novosti Novosti OP

PREDPIONIRI

Danas su naši najmlađi nogometaši odigrali svoj susret u okviru 7. kola Predpionirske lige NS USK-a, a vršnjaci OFK Bihać su pod Borićima bili bolji i slavili rezultatom 0:6. U ovom susretu na klupi predpionira je bio trener Asmir Pašagić, a evo i prvih jedanaest igrača današnjeg susreta: Toromanović Alem, Dizdarević Haris, Žerić Amar, Raković Ishak, Duraković Faris, Huseinović Harun, Dupanović Denis, Ožegović Amar, Ćehajić Emir, Raković Tarik i Čahtarević Faruk. Sa klupe su ušli: Kurjaković Irman i Karabegović Kenan.


PIONIRI

Pioniri našeg kluba ne znaju za poraz u svih sedam odigranih kola Pionirske lige NS USK-a, a danas je upisana još jedna pobjeda naših mladih nogometaša pod palicom trenera Asmira Pašagića. Ubijedljivo prvo mjesto prvenstvene ljestvice sa stopostotnim učinkom iz sedam odigranih kola, sedam ostvarenih pobjeda, bez poraza, sa postignutih 58 golova i samo jednim primljenim golom je svakako trijumf vrijedan pažnje. Prvih jedanaest u današnjem susretu: Bilić Benjamin, Čirić Maid, Fazlić Emir, Mušić Elvin, Stipić Petar, Ćehajić Anes, Amidžić Adis, Karadžić Amar, Halilagić Samir, Mušić Selmin i Felić Irman. Priliku sa klupe su dobili: Halkić Armin, Imširović Kemal i Šušnjar Hamza. Dvostruki strijelac u današnjem susretu je bio Halilagić Samir.


KADETI

FK Krajina je danas u okviru 7. kola Omladinske lige BiH grupa “Zapad” ostvarila pobjedu nad našim kadetima rezultatom 0:4, a priliku za igru u prvih jedanaest, trener Denis Čavkić je dao slijedećim igračima: Ramić Hamza, Sabljaković Damir, Mušić Ermin, Abdijanović Anes, Bašanović Huse, Balić Ahmet, Fajković Faris, Hajdarić Džanan, Sušić Haris, Čirić Anes, Ramić Afan. Priliku za igru sa klupe su dobili: Hodžić Anes, Bajrić Hasan i Duraković- Hodžić Aaron.


JUNIORI

Juniori našeg kluba su danas slavili minimalnim rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola je bio Amar Balić, koji je sa klupe ušao u 37′ susreta, a gol je postigao u drugom dijelu susreta, tačnije u 61′ susreta. Veoma kvalitetna, lijepa i čvrsta utakmica danas na stadionu pod Borićima, a obje ekipe su pružile odlične partije i priredile pravu nogometnu predstavu. Trener Denis Čavkić je izveo slijedećih jedanaest: Pečenković Ervin, Arnautović Nedim, Šušnjar Anes, Bašanović Ibro, Zulić Suad, Kurić Benjamin, Ramić Faruk, Bratić Amar, Čavkić Aimar, Lipovača Harun i DizdarićIrman. Priliku sa klupe su dobili: Ćenanović Laris, Muhić Belmin, Balić Amar, Libić Eman i Halilagić Armin.


Kadeti i juniori svoju narednu, zaostalu utakmicu 5. kola igraju u srijedu 14.10.2020.godine, a u goste im dolazi NK Podgrmeč. Kadeti su na rasporedu u 13:30h, dok će juniori svoju utakmicu odigrati u 15:30h.

Predpioniri i pioniri narednog vikenda, nedjelja 18.10.2020.godine gostuju u Bos. Petrovcu u okviru 8. kola, dok će kadeti na gostovanje u Prijedor također 18.10.2020.godine, a naši juniori su slobodni narednog vikenda u okviru 8. kola Omladinske lige BiH grupa “Zapad”.