OMLADINSKI POGON: Kadeti u posljednjem kolu odigrali neriješeno, a juniori ostvarili pobjedu 3:0 p.f.

Izvještaji Novosti Novosti OP

KADETI

Danas su naši kadeti odigrali svoju zaostalu utakmicu 9. kola Omladinska liga BiH grupa “Zapad”, koja je ujedno i posljednja u prvom dijelu sezone 2020/2021. Jedini gol za kadete je postigao Anes Hodžić već u 13′ susreta, dok su gosti postigli gol za podjelu bodova u drugom poluvremenu. Za naše kadete su nastupili: Meho Bajrić, Anes Čirić, Hasan Bajrić, Afan Ramić, Anes Hodžić, Anes Abdijanović, Ahmet Balić, Faris Fajković, Ajdin Zirić, Džanan Hajdarić i Aaron Duraković-Hodžić. Priliku sa klupe su dobili: Hamza Ramić i Ajdin Ljubijankić.

Kadeti su prvi dio prvenstva završili na devetom mjestu prvenstvene tabele, a zaostala utakmica sa FK Kozara se igra u Gradiškoj 13.03.2021 godine.


JUNIORI

Utakmica juniora u okviru 9. kola Omladinske lige BiH grupa “Zapad”, koja je također u zaostatku, danas nije odigrana jer gosti iz K.Dubice nisu doputovali, pa je službeni rezultat ove utakmice 3:0 p.f. u korist NK Jedinstvo. Sa ovim rezultatom i odličnom drugom pozicijom na prvenstvenoj ljestvici naši juniori će prezimiti do 13.03.2021. godine, kada ih očekuje još jedna zaostala utakmica iz prvog dijela prvenstva, a protivnik je FK Kozara iz Gradiške.