Saopštenje iz kluba povodom početka priprema

Najave

Kako je ranije bilo najavljeno NK Jedinstvo je planirao krenuti sa pripremam za nastavak sezone 20.01.2021.godine i tad smo najavili da datumski, početak priprema zavisi od financijske situacije u klubu.

Klub nije isplatio dvije plate stručnom štabu, igračima i radnoj zajednici. Iako u teškoj financijskoj situaciji u prvom dijelu sezone je uspio smanjiti dugovanja po raznim osnovama između ostalog i po sudskim presudama, te ranijim dugovima ali bez dovoljno financijskih sredstava ostao je dužan gore navedene plate.

Iako se očekivala mnogo bolja situacija (financijska) te podrška u potpunosti sa planiranim sredstvima, to se nije desilo i klub je došao u tešku situaciju ali ne i u katastrofalnu, kako su pojedini mediji isticali i ističu.

Naravno nezadovoljni statusom u klubu, te nepokretanjem priprema, dugovanjima prema njima i drugim privatnim razlozima, klub su sporazumno napustili sijedeći igrači:

Willian Orlando, Zejd Muratspahić, Vlado Koprivica, Anis Devedžić, Emrah Makić, Lucas Ojeda Nahuel, Ivan Olić, Ivan Tankuljić, Amar Balić, Muzafer Ivković, Armin Bešagić i Džanan Haračić.

Status igrača Nusmira Fajića još nije definisan.

U narednom periodu očekujemo financijska sredstva Grada Bihaća, kako bi klub konačno krenu sa pripremama za nastavak sezone.

Klub napustili su gore navedeni igrači ali isto tako tu su planirana i neka druga imena, a o tome uskoro više informacija.