Crveno bijeli odigrali prvu prijateljsku utakmicu u okviru priprema pred nastavak sezone

Najave Novosti

Danas su crveno bijeli odigrali svoj prvi prijateljski susret u okviru priprema pred nastavak sezone u okviru Prve lige FBiH u Prijedoru, a domaćin je bila ekipa OFK Brdo Prijedor. Susret je odigran bez pobjednika, a krajnji rezultat je glasio 0:0. Šef stručnog štaba NK Jedinstvo, Jasmin Džidić na put u Prijedor je vodio sedamnaest igrača i to: Alija Jamaković (golman), David Bjelica (Golman), Josip Čakić, Mujo Mujagić, Muris Midžić, Admir Ljutić, Adnan Ljutić, Marin Čačić, Aldin Salihović, Fadil Čizmić, Suad Zulić, Belmin Muhić, Benjamin Kurić, Anes Šušnjar, Rejhan Mujčić, Dražen Kolenda i Enis Mašić.

Prvih jedanaest u redovima crveno bijelih: Jamaković, Zulić, Čačić, Čizmić, Salihović, Mašić, Adnan Ljutić, Midžić, Mujagić, Muhić i Admir Ljutić. Priliku za igru u drugom dijelu susreta su dobili: Kolenda, Bjelica, Čakić i Mujčić.

Utakmica odigrana fer i korektno, rezultat za obje ekipe u drugom planu, a na zelenom terenu bez velikih izglednih prilika za postizanje golova. Već u nedjelju crveno bijeli igraju i svoju drugu pripremnu utakmicu, a protivnik nam nije još poznat i mjesto odigravanja.

Domaćinu OFK Brdo Prijedor se zahvaljujemo na lijepom gostoprimstvu i želimo im mnogo uspjeha u nastavku sezone.