Crveno bijeli danas odigrali svoju drugu pripremnu utakmicu u Bužimu

Izvještaji Novosti

Danas je u Bužimu odigrana druga pripremna utakmica, a na poziv NK Vitez Bužim crveno bijeli su se rado odazvali.  Težak teren za igru ali ipak možemo biti zadovoljni odigranim susretom s obzirom da je NK Vitez nastupio nakon tek tri odrađena treninga, dok su crveno bijeli odigrali mnogo bolju utakmicu u odnosu na onu prvu u Prijedoru , a krajnji rezultat ovog susreta je glasio 2:0 u korist NK Jedinstvo. Golove za Jedinstvo su postigli Čakić i Čačić, prvi u prvom dijelu susreta, a drugi u drugom poluvremenu.

SUDIJE: Fajić Belmin, Dino Omanović i Ajdin Čufurović

STRIJELCI: 0:1 Čakić, 0:2 Čačić

NK VITEZ: E. Nanić, Muratović, Dervišević, Kovačević, Ćatić, Šahinović, Behrem, A.Nanić, Mašinović, Alešević, Melkić. TRENER: Nedžad Durić

NK JEDINSTVO: Jamaković, Čakić, Mujagić, Midžić, Čačić, Salihović, Čizmić, Ibrišimović, Mašić, Pendek, Adilović. ŠEF STR. ŠTABA: Jasmin Đidić

U drugom dijelu susreta priliku za igru su dobili i ostali igrači NK Vitez, koji su bili na spisku za današnji susret: Sijamhodžić, Veladžić, M. Alešević, Cinac, Ičanović, Muzaferović i Bajraktarević, dok je Šef stručnog štaba NK Jedinstvo također dao priliku svim igračima sa spiska: Muslić Sadin(golman), Ljutić Admir, Ljutić Adnan, Zulić Suad, Panjeta Ali, Kolenda Dražen, Ramić Faruk, Dizdarić Irman i Bandić Petar.

Nakon utakmice od strane domaćina je upriličena zajednička večera i druženje, te se ovim putem želimo još jednom zahvaliti NK Vitez i poželjeti im mnogo sreće i uspjeha za njihov 50.rođendan, koji uskoro dočekuju.

Narednog vikenda, subota 20.02.2021. godine pred crveno bijelim je i treći pripremni susret, koji će odigrati u Bosanskom Novom/Novi Grad sa FK Slobodom, a utakmica počinje u 14:00h.