Treća pobjeda u nizu crveno bijelih i ponovo fantastična nogometna predstava Podno Borića

Izvještaji Novosti

Sedam žutih kartona, jedan crveni karton, poništen gol (“ofsajd”), davdeset posljednjih minuta sa igračem manje i bez obzira na sve okolnosti, ponovo fantastična igra naših crveno bijeli je dovela do nova tri veoma važna boda. Vidjelo se i u jučerašnjem susretu da se mnogo toga promijenilo u igri Jedinstva, a naravno sve je to odlično posloženo od strane Šefa stručnog štaba Jasmina Đidića i njegovih pomoćnika Mihića, Tulića, a naravno i velike zasluge idu na račun trenera golmana Almina Abdihodžića jer upravo golman Jamaković u posljednja tri kola nije primio niti jedan gol.

Jedan od najboljih pojedinaca, svakako u današnjem susretu je mladi Ali Panjeta, koji je danas odigrao posebno borbeno susret, a strijelac jedinog gola je upravo on bio u 24′ susreta, kada je vrlo efektno matirao golmana Delića.

U 36′ susreta odlično šutira iz slobodnog udarca Pljevljak, a u petercu se najbolje snalazi Čizmić na odbijenu loptu gostujućeg golmana posprema loptu u mrežu ali glavni sudija Stipe Kovačević poništava gol uvažavajući asistenta i pokazuje ofsajd.

Mnogo izglednih prilika sa obje strane ali Jedinstvo u nastavku mnogo borbenije i preciznije u igri, pa se na odmor odlazi rezultatom 1:0 u korist crveno bijelih.

Nastavak susreta sa mnogo nervoze u taboru gostujućeg tima, a zbog povrede golmana Delića na gol Travnika staje mladi Karić. Ponovo se redaju prilike Jedinstva i upravo mladi Karić odličnom intervencijom skida loptu sa same gol linije, kada su svi pomislili da je lopta ipak prešla liniju. Također u nastavku i mnogo diskutabilnih odluka sudijske trojke, a od 70′ susreta Jedinstvo igra sa igračem manje. Josip Čakić u 62′ susreta je kažnjen žutim kartonom, a potom i sa drugim žutim (crvenim) kartonom u 70′ susreta.

Kao što smo pomenuli na samom početku bez obzira na sve te okolnosti, Jedinstvo je danas zaista izgledalo odlično na terenu, konačno baš onako kao to i treba da bude, pa nas je današnja igra crveno bijelih vratila u neka prošla vremena. Velika borbenost, veoma precizna i kvalitetna igra čitavog tima, odbrana odlična, vezni red još bolji, a sve je to odlično posloženo od strane Jasmin Đidića, pa Jedinstvo iz uakmice u utakmicu igra sve bolje, snažnije, dopadljivije i kvalitetnije.

Narednog vikenda u okviru 23. kola m:tel Prva liga FBiH crveno bijeli putuju u Kakanj, gdje će pokušati doći do nova tri boda, a kako nam je u svojoj izjavi nakon utakmice kazao iskusni Čizmić:

” Bili bi zadovolji i sa jednim bodom u Kaknju”.

U nastavku vam donosimo izvještaj sa utakmice,  rezultate 22. kola m:tel Prva liga FBiH, tabelu, parove za naredno kolo i izjavu Fadila Čizmića nakon jučerašnjeg susreta Podno Borića.

STADION: Pod Borićima

BEZ GLEDAOCA

SUDIJA: Stipe Kovačević (Tomislavgrad)

POMOĆNICI: Antonio Marčinko (Čitluk) i Sanel Grljević (Mostar)/4. Jure Delić (Mostar)

DELEGAT: Blaženko Dodig (Ljubuški)

STRIJELCI: 1:0 Panjeta (24′)

NK JEDINSTVO: Jamaković, Pljevljak (90+1 Makić), Midžić, Pendek, Hadžić, Bandić (60′ Samardžić), Čakić, Zulić, Čizmić, Panjeta, Adilović (75′ Mašić). ŠEF STR.ŠTABA: Jasmin Đidić

NK TRAVNIK: Delić (46′ Karić), Brljak (59′ Omerbegović), Tabaković, Vardo, Fazlić, Čatić (75′ Imočanin), Torlak (59′ Sučić), N.Vujica, Vrebac, Sažić, M.Vujica. ŠEF STR.ŠTABA: Adnan Beganović