OMLADINSKI POGON: Poraz predpionira, pobjeda pionira i remi kadeta

Izvještaji Novosti Novosti OP

PRETPIONIRSKA LIGA NS USK-a GRUPA “1”

Najmlađi nogometaši našeg Jedinstva su gostovali u Pokoju, gdje su upisali još jedan poraz od svojih vršnjaka NK Omladinac 75 Pokoj. Za naše mlade nade u ovom susretu su nastupili: Kenan Karabegović, Amar Zjakić, Amar Alijagić, Hamza Čavkunović, Harun Huseinović, Denis Dupanović, Emir Ćehajić, Faruk Čahtarević,Ishak Raković, Tarik Raković, Alem Toromanović, a priliku sa klupe je dobio i Faris Duraković.

Narednog vikenda u goste našim crveno bijelim dolaze mališani Kamenice.


PIONIRSKA LIGA NS USK-a GRUPA “1” (13.kolo)

Pioniri NK Jedinstva su i dalje bez poraza, a u okviru 13. kola su ostvarili gostujuću pobjedu nad svojim vršnjacima NK Brekovica 78 rezultatom 1:0. Prvi jedanaest naši crveno bijelih: Benjamin Bilić, Maid Čirić, Emir Fazlić, Elvin Mušić, Petar Stipić, Anes Ćehajić, Adis Amidžić, Emin Hošić, Samir Halilagić, Selmin Mušić i Irman Felić. Priliku s klupe Asmir Pašagić je dao: Timuru Toromanoviću, Kemalu Imširoviću i Tariku Behremu. Strijelac jedinog gola za NK Jedinstvo je bio kapiten Samir Halilagić u 60′ susreta.

Narednog vikenda u goste našim pionirima dolaze mališani NK Kamenica.


OMLADINSKA LIGA BiH ZAPAD (17.kolo)

Bod vrijedan pažnje od strane naših kadeta u okviru 17. kola nad drugoplasiranom ekipom FK Željezničar Sport- Team, a konačan rezultat susreta je 0:0. Kadeti NK Jedinstvo su nastupili u slijedećem sastavu: Fadil Komić, Eldin Dervišević, Hasan Bajrić, Ahmet Balić, Anes Čirić, Anes Hodžić, Afan Ramić, Faris Fajković, Ajdin Zirić, Džanan Hajdarić, Mirnes Vuković. Priliku sa klupe su dobili: Emelin Žerić, Anes Abdijanović i Muhamed Bilić.

Narednog vikenda crveno bijeli kadeti gostuju u Cazinu, gdje će se sastati sa FK Krajina, kao i juniori, koji su u ovom kolu pauzirali.