OMLADINSKI POGON: Pioniri NK Jedinstvo prvaci Pionirske lige NS USK-a u sezoni 2020/2021

Izvještaji Novosti Novosti OP

Jučer u V.Kladuši je odigrana završnica Pionirske lige NS USK-a, a naši crveno bijeli su sasvim zasluženo slavili rezultatom 2:0 nad vršnjacima NK Krajišnik i tako postali prvaci Pionirske lige NS USK-a u sezoni 2020/2021. Fascinantan je rezultat naših pionira, koji su u regularnom dijelu takmičenja Pionirske lige NS USK-a grupa “1” postali prvaci, a nakon toga su odigrali sa NK Krajišnik (pobjednig grupe “2”) pomenutu završnicu.

Iz osamnaest odigranih kola ostvarili su sedamnaest pobjeda i jedan neriješen rezultat, a nisu upisali niti jedan poraz. Postigli su ukupno u osamnaest kola čak 132 gola, a primili svega dva gola sa gol razlikom +130 i 52 osvojena boda.

U završnici su postigli još dva gola, pa konačan bilans naših pionira iznosi 134 gola i gol razlikom +132. Najbolji strijelac Pionirske lige NS USK-a za sezonu 2020/2021 je Samir Halilagić sa 58 postignutih golova i jednim postignutim golom u završnici. Svakako vrijedan pomena je i golman Benjamin Bilić, koji je kroz čitavu sezonu primio samo dva gola, a i u jučerašnjoj završnici je sačuvao svoju mrežu.

Svakako za dobru igru i rezultate naših pionira zaslužan je  njihov trener Asmir Pašagić, koji je zaista od ovih mladih nogometaša stvorio respektabilan tim, koji pruža fantastične partije. Ovim putem upućujemo iskrene čestitke treneru Pašagiću i našim pionirima, koji su branili boje našeg kluba, a oni su:

Benjamin Bilić, Maid Čirić, Hamza Šušnjar, Emir Fazlić, Elvin Mušić, Petar Stipić, Adis Amidžić, Tarik Behrem, Samir Halilagić, Selmin Mušić, Irman Felić, Timur Toromanović, Kemal Imširović, Eldin Ibrahimović, Bakir Beganović, Aldin Behrem, Amar Hamzić i Ilhan Felić.